SONČNA OČALA

Zavedati se morate, da sončna očala niso le modni dodatek, ampak morajo vaše oči ščititi pred UV-žarki in ostalimi sevanji.


Uporabniki kontaktnih leč morajo biti še posebej pozorni, da so sončna očala dovolj velika in se prilegajo obrazu, ker le tako zaščitijo pred vremenskimi vplivi kot so veter, prah in dež, da ne pride do prekomerne izsušitve solznega filma.

V Optiki VIVID vas bomo strokovno popeljali skozi vse razpoložljive možnosti in vam pomagali izbrati najboljša sončna očala s popolno UV zaščito in vašo dioptrijo.

Na voljo imamo pester izbor sončnih očal priznanih blagovnih znamk s kakovostnimi stekli, posebno sončno zaščito za športno udejstvovanje, vključno z obarvanimi lečami, polarizacijska stekla, ki zmanjšujejo bleščanje, in še več.

Optika VIVID: korekcijska očala
Optika VIVID: izbira korekcijskih očal

Potrebujete sončna očala z dioptrijo?

UV-zaščita sončnih očal

Zaščita sončnih očal je razdeljena po evropskih normativih na kategorije od 0 - 4. Kategorije se nanašajo na namembnost sončnih očal glede na svetlobne pogoje, v katerih se ta uporabljajo. Sončna očala za vsakdanjo rabo so običajno kategorije 3. Sončna očala s kategorijo 4 so namenjena ekstremnim svetlobnim razmeram, npr. gorniška očala.

Zatemnitev stekel ni neposredno povezana z UV-zaščito, tako da tudi sončna očala s svetlejšimi stekli, če so seveda kakovostna, nudijo popolno zaščito vaših oči. V naši optiki boste našli le izdelke, ki so skladni z evropskimi standardi.